Till huvudinnehållet
Stäng meny

TV och radio

Sexuella övergrepp i föreningslivet är en fråga som berör flera områden och många människor. Här har vi samlat några program som sänts i tv och radio det senaste året. Känner du till andra intressanta artiklar, tipsa gärna oss. Kontaktuppgifter hittar du på startsidan. 

Krishantering

Hur bör en förening agera i kris och hur kan man hantera dess konsekvenser? Vad kan man göra för att undvika att hamna i kris överhuvudtaget? I Tränarens himmel och helvete besöker vi LUGI handboll. En förening som tvingats hantera en verklig krissituation när det framkom att en av deras högsta ledare hade kränkt unga pojkar i föreningen sexuellt under en period som sträcker sig över 30 år. I programmet delar föreningen med sig av sina lärdomar och hur de idag bedriver ett aktivt anti-kränkningsarbete med barns och ungas bästa i fokus.

Programmet sändes i Utbildningsradion våren 2014 och är tillgängligt tom 31 mars 2015.

Rättigheter och skyldigheter

Idrotten har ett tydligt uppdrag, ett uppdrag som förpliktigar. Tillsammans med Rädda Barnen belyser Utbildningsradion i Tränarens himmel och helvete vad som gäller för ledare för att de ska leva upp till barnkonventionen.

Programmet visades i Utbildningsradion våren 2014 och är tillgängligt tom 31 mars 2015.

"Vi började väldigt praktiskt"

Alexandra Ringius Hård, Ordförande KFUM Norrköping Scout, intervjuas i Sveriges radio P4 Östergötland om föreningens arbete tillsammans med ledare för att förebygga kränkningar och övergrepp.

Programmet sändes i Sveriges radio den 14 oktober 2014.

13 år, kille – och prostituerad

När Niklas precis fyllt 13 år förgriper sig en friidrottstränare på honom under en löprunda i skogen. Några månader senare prostituerar han sig för första gången via nätet. I Sveriges radios programVerkligheten hör du Niklas berättelse om barnsexhandeln i Sverige.

Programmet sändes i Sveriges radio den 7 januari 2014.

 

Mer kunskap om unga, sex och nätet hittar du på http://www.mucf.se/unga-sex-och-internet (öppnas i nytt fönster).

Utsatt och i beroendeställning

När Ann-Marie ”Mimmi” Kasström var 3 år fick hon cancer i hjärnan. Det var i början av 70-talet och strålbehandlingen hon fick gav henne problem med minnet och balansen för resten av livet. Hon klarar det mesta men ibland tar det lite längre tid bara. Mimmi har blivit utsatt för sexuella övergrepp och kränkningar flera gånger, även  av personer som funnits i hennes vardag för att hjälpa henne. i Sveriges radios program Tendens berättar Mimmi sin historia.

Programmet sändes i Sveriges radio radio 5 maj 2014.