Fotboll i Sydamerika

Med stora fotbollsnationer som Argentina, Uruguay och Brasilien är det lätt hänt att man glömmer av andra länder när man pratar om fotboll i Argentina. Ett misstag man inte kommer göra två gånger dock.

Stor kontinent med stor talang

Det går inte att komma undan att så väl Uruguay som Brasilien och Argentina är de framgångsrikaste länderna i Sydamerika. Med mängder av internationella titlar för såväl landslag som klubblag kommer det aldrig gå att komma undan.

Men samtidigt finns det andra länder som gjort det bra på kontinenten. Chile kom under 2010-talet igång på landslagsnivå och bärgade landets första Copa America-titel på hemmaplan. Samtidigt har landet också flera stora fotbollslag, så som bland andra Colo-Colo.

Paraguay är ett land som gått under radarn, vilket kanske inte är konstigt. Men med Roque Santa Cruz och Nelson Valdez hade de ett bra lag inför VM 2006, dock förlorade de i gruppspelet mot Sverige efter Ljungbergs avgörande nick.

Colombia är ytterligare ett fotbollsland som kan försvinna bland jättarna ibland. Men Los Cafeteros, som landslaget kallas, har fått fram många profilstarka spelare. Målvakten Rene Hiuguita var en av de största. Även Radamel Falcao och James i moder historia klassar in där.