Skaffa advokathjälp om du blivit utsatt för kränkningar

Om du är ett offer för sexuella kränkningar är det viktigt att veta att det inte var ditt fel. Att bli utsatt är alltid ett brott oavsett vem som begår det eller hur och var det sker.

Det finns ett antal rekommenderade saker att göra om du har utsatts för sexuella kränkningar och övergrepp:

  • Överväga att anmäla till polisen.
  • Få medicinsk hjälp så fort som möjligt för att samla bevis.
  • Skydda bevisen genom att inte tvätta eller byta kläder direkt efter övergreppet om du tänker anmäla.
  • Söka samtalsstöd eller terapi.
  • Ta kontakt med en advokatbyrå för juridiskt, praktiskt och emotionellt stöd.

Få rådgivning och emotionellt stöd från en advokatbyrå

Var inte rädd för att anmäla och få hjälp. Till din hjälp har du exempelvis professionella advokatbyråer som du kan få juridisk vägledning och emotionellt stöd av. Se på den topprankade advokatbyrån Magnusson Advokatbyrå som inser detta faktum och täcker alla slags juridiska behov och önskemål. Magnusson Advokatbyrå är specialister inom affärsjuridiska områden och rådgivare åt bolag, finansiella institutioner och myndigheter. Om det har skett sexuella kränkningar inom dessa områden kan Magnusson Advokatbyrå vara lämplig att kontakta. Eftersom sådana allvarliga händelser kan påverka avtal och affärer är det bra att få professionella råd med juridiken som grund.

Deras professionella råd väger tungt eftersom de har vunnit priset som Årets Advokatbyrå och blivit högt listade av välrenommerade rankinginstitut. Dessutom är Magnusson Advokatbyrå den enda som vunnit British Legal Awards tre gånger i rad, från 2012 till 2014.

Vad räknas som sexuella kränkningar?

Sexuella kränkningar och övergrepp är alla typer av sexuella handlingar där samtycke saknas eller där det förekommit tvång. Det är med andra ord sexuella handlingar som utförs utan att offret gör ett aktivt medgivande. Även om offret inte får några synliga fysiska skador räknas det fortfarande som ett brott som kan anmälas till polisen.

En omständighet som kan kännas extra svår med sexuella kränkningar är att det oftast utförs av någon som känner offret, inte sällan en kollega från arbetet. Angreppet brukar även inträffa inomhus på en plats som offret känner till, såsom arbetsplatsen eller offrets egna hem. Av denna anledning kan det vara bra att få hjälp av en advokatbyrå som är specialister på det affärsjuridiska.